Southgate ziet toch nog minpunt bij swingend Engeland

Reacties

Engeland won overtuigend van Iran, maar Gareth Southgate is niet helemaal tevreden over het resultaat van zijn ploeg. Vooral de tegendoelpunten stoorden de Engelse bondscoach.

Southgate ziet toch nog minpunt bij swingend Engeland
Engeland
Engeland
6 - 2
Iran
Iran

De 52-jarige Engelsman baalt van het einde van de wedstrijd, waarin de Engelsen via een strafschop een tweede tegentreffer te verwerken kregen. Ook in de 65e minuut kreeg zijn ploeg een doelpunt om de oren. 'We zouden geen twee doelpunten tegen moeten krijgen in deze fases van de wedstrijd. Het was een goede start van het toernooi, maar dat is iets wat we beter moeten doen', aldus de coach tegen de BBC.

Toch kan de trainer de twee tegengoals ook wel verklaren. 'Het is ook het gevolg van het scoreverloop. We verloren de concentratie en gingen op een lager tempo spelen', stelt Southgate, die uiteindelijk vooral positief over zijn ploeg was. 'Het team ging heel goed met de wedstrijd om. In de lastige eerste helft, die veel stillag, toonden we ons constant dreigend.'

Ook over de vijf verschillende doelpuntenmakers is hij lovend. 'We hebben een aantal goede spelers en vandaag hebben ze echt geleverd', aldus de trainer.

Bellingham
Ook rechtsback Trippier toonde zich positief over zijn ploeg. Vooral het optreden van Jude Bellingham, maker van de 1-0, kon hem bekoren. 'Hij is een ongelofelijke speler voor zijn leeftijd. Hij speelt op zo'n hoog niveau en hij is ook niet bang. Ik denk dat als hij met beide benen op de grond blijft staan, hij dit niveau vasthoudt.'

Bij VI werd Bellingham tot Man van de Wedstrijd verkozen.

Engeland heeft door de zege de koppositie in Groep B in handen. Vanavond spelen Wales en de Verenigde Staten tegen elkaar in de groep.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer G. Southgate
Meer over G. Southgate
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.