Southgate neemt Rashford en Johnson op in Engelse selectie

Reacties

Gareth Southgate heeft zijn eerste selectie voor het nationale elftal van Engeland bekendgemaakt. De tijdelijke opvolger van Sam Allardyce kiest onder anderen voor Marcus Rashford, die begin september een hattrick maakte onder Southgate bij Jong Engeland.

Southgate neemt Rashford en Johnson op in Engelse selectie

Naast Rashford keren Glen Johnson en Jesse Lingard terug bij The Three Lions. Met name de terugkeer van Johnson is opvallend. De 32-jarige verdediger kwam in 2014 voor het laatst in actie voor Engeland en kende met Stoke City een moeizame seizoenstart. Lingard kan dit seizoen niet altijd op een basisplaats rekenen bij Manchester United, maar krijgt door de blessure van Adam Lallana toch een kans van Southgate.

Harry Kane, Danny Drinkwater, Nathaniel Clyne en Luke Shaw ontbreken ook wegens blessureleed bij de selectie, die het op 8 oktober opneemt tegen Malta, om drie dagen later de degens te kruisen met Slovenië in de kwalificatie voor het WK 2018.

De 46-jarige Southgate fungeert tot het einde van 2016 als tussenoplossing voor de opvolging van Allardyce. Big Sam werd afgelopen dinsdag door de FA op straat gezet naar aanleiding van het omzeilen van FA-regels. De bond zet de zoektocht naar een permanente opvolger ondertussen voort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.