Southgate: 'It's coming home? Zo geweldig is onze geschiedenis niet, hoor'

Reacties

In Engeland leeft zo langzaam maar zeker het idee dat de EK-titel al binnen is, maar bondscoach Gareth Southgate waakt voor al te veel optimisme. Hij vindt het voorbarig en onterecht dat mensen voorsorteren op een Europese titel.

Southgate: 'It's coming home? Zo geweldig is onze geschiedenis niet, hoor'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Denemarken
Denemarken

In Engeland zijn ze niet meer te houden. The Three Lions staan woensdagavond in de halve finale van het EK, op het eigen Wembley, waar 60 duizend fans aanwezig mogen zijn. En dan spelen ze ook nog eens tegen Denemarken, een tegenstander die op papier te pakken moet zijn. Bovendien is de eindstrijd (tegen Italië) eveneens in Londen, ook dáár mogen veel supporters bij aanwezig zijn. Met andere woorden: onder het motto 'It's coming home' wordt er al volop gespeculeerd over het feit dat de beker 'naar huis' komt.

Ook de kranten en tabloids doen vrolijk mee (zie onderaan dit artikel). Dat enthousiasme leidde eerder al tot een sneer van de Deense keeper Kasper Schmeichel, die zich op een persconferentie hardop afvroeg: 'Has it ever been home?' zo merkte hij fijntjes op, verwijzend naar het feit dat Engeland het EK nog nooit wist te winnen. Wel werd het WK gewonnen, in 1966 alweer, maar verder was er nooit een hoofdprijs.

Ook bondscoach Southgate trapt op de rem. Net zoals tijdens het WK 2018 en de Nations League van 2019 staat Engeland in een halve finale. Maar, zo stelt de keuzeheer: 'Onze voetbalgeschiedenis is eigenlijk helemaal niet zo geweldig als we hier allemaal zo graag willen geloven, hoor. Deze jongens zetten grote stappen en doorbreken barrières, maar Engeland heeft nog nooit in een EK-finale gestaan. Een land als Denemarken is in 1992 zelfs al een keer Europees kampioen geworden, ik denk dat mensen in Engeland dat soort statistieken soms nog weleens vergeten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.