Southgate heeft Hart niet nodig tegen Frankrijk

Reacties

Engeland-bondscoach Gareth Southgate geeft dinsdag in het vriendschappelijke duel met Frankrijk (21.00 uur) de kans aan doelmannen Tom Heaton en Jack Butland. Het is de vraag of dit het begin van het einde is van Joe Hart onder de lat van The Three Lions.

Southgate heeft Hart niet nodig tegen Frankrijk

Burnley-goalie Heaton zal in het Stade de France starten, terwijl Stoke City-keeper Butland de tweede helft in actie komt. 'Het was nooit mijn intentie om Joe deze wedstrijd te laten spelen', zei Southgate over de kwestie.

Afgelopen seizoen werd Hart verhuurd door Manchester City aan Torino. Hij keert niet terug bij The Citizens, maar het is nog onbekend waar de toekomst van de dertigjarige Engelsman ligt. In het WK-kwalificatieduel met de Schotten moest hij twee keer zijn meerdere erkennen in een vrije trap van Leigh Griffiths.

Hart staat op 71 caps voor de nationale ploeg, maar heeft concurrentie van enkele Premier League-keepers. Naast de twee bovengenoemden, staan ook Fraser Forster van Southampton en Sunderland-sluitpost Jordan Pickford te trappelen.

'Je moet spelers de kans geven', ging Southgate in op de positie onder de Engelse lat. 'In het verleden zijn één of twee keepers gestopt bij de nationale ploeg, omdat ze geen mogelijkheid kregen zich te bewijzen. Ik vind het belangrijk dat spelers zich erbij betrokken voelen. Met deze vier keepers en enkele talenten die gaan doorbreken in het Championship, zijn we op keepersgebied kerngezond voor de komende jaren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.