Southgate heeft goed nieuws voor ex-PSV'er Branthwaite én Henderson

Reacties

Gareth Southgate heeft Jarrad Branthwaite voor het eerst opgenomen in de selectie van Engeland. De 21-jarige verdediger, die afgelopen seizoen door Everton werd verhuurd aan PSV, kan zijn interlanddebuut maken voor zijn land. Ook Ajax-middenvelder Jordan Henderson zit er weer bij.

Southgate heeft goed nieuws voor ex-PSV'er Branthwaite én Henderson
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië
Engeland
Engeland
2 - 2
België
België

Dat Branthwaite onderdeel is van de selectie van Engeland heeft alles te maken met zijn prestaties bij Everton. De boomlange verdediger begon dit seizoen tijdens de eerste twee Premier League-duels nog op de bank, maar werd daarna een vaste waarde voor The Toffees. Branthwaite speelde in alle duels de volle negentig minuten, op één wedstrijd na die hij miste wegens een schorsing.

Naast Branthwaite heeft ook Henderson goed nieuws gekregen. De middenvelder van Ajax behoorde tijdens de laatste interlandperiode ook al tot de selectie en dat is nu weer het geval. Tijdens het laatste duel tussen Ajax en PSV was Southgate in de Johan Cruijff Arena om de 33-jarige controleur te bewonderen.

Ook in de voorste linie zijn een paar opvallende namen terug te vinden. Zo wordt Ivan Toney direct weer in genade aangenomen door Southgate. De spits van Brentford keerde onlangs pas terug in het clubvoetbal na een schorsing wegens gokken en maakt nu ook weer zijn intrede in het interlandvoetbal. Newcastle United-aanvaller Anthony Gordon kan zijn interlanddebuut maken.

Engeland maakt zich op voor in totaal twee mooie oefenaffiches met Brazilië en België, die op respectievelijk 23 en 26 maart worden gespeeld. Op het aanstaande EK delen The Three Lions de groep met Servië, Denemarken en Slovenië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

J. Branthwaite


Geboortedatum:
27 juni 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Carlisle
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Everton
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.