Southgate denkt niet aan opstappen na finaledreun

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate hoopt ook volgend jaar voor de groep van Engeland te staan. De coach denkt niet aan opgeven na het verlies tegen Italië in de EK-finale.

Southgate denkt niet aan opstappen na finaledreun
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

De meningen over Southgate als bondscoach van The Three Lions zijn verdeeld. Aan de ene kant is men trots dat de Engelsen weer eens een finale haalden, maar de wissels en de pijnlijke penaltyserie als gevolg zorgen voor onrust.

Southgate zelf is in ieder geval duidelijk tijdens een persmoment de dag na de finale. 'Op dit moment heb ik het gevoel dat ik dit team naar Qatar wil loodsen', kijkt Southgate vooruit naar het WK in 2022.

Toch kan de bondscoach de rust tussen het EK en het vervolg van de WK-kwalificatieperiode goed gebruiken. 'Ik moet de finale nog terugkijken, reflecteren op het toernooi, en ik heb rust nodig. Het is een geweldige ervaring om het land te leiden op dit soort toernooien, maar het eist zijn tol.'

Southgate denkt dat er nog meer in de huidige spelersgroep zit. 'Er is veel om over na te denken, maar ik voel dat we veel progressie hebben geboekt in de afgelopen vier jaar. We hebben het goed gedaan en ik weet dat dit team nog niet op zijn hoogtepunt zit.'

Voor Engeland gaat het interlandvoetbal weer verder op 2 september, als Hongarije de eerstvolgende tegenstander is op weg naar het WK. De Premier League wordt op 13 augustus hervat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.