Southampton op schot, Loovens langs Nederlands Newcastle

Reacties

Southampton heeft in het toernooi om de League Cup aan het scorend vermogen gewerkt, terwijl Newcastle United zich met al zijn Nederlanders aan de aftrap blameerde tegen Sheffield Wednesday.

Southampton op schot, Loovens langs Nederlands Newcastle

Milton Keynes Dons – Southampton 0-6
De ploeg van Ronald Koeman liet niets aan het toeval over op bezoek bij de club uit het Championship. Jay Rodriguez bekroonde zijn basisplaats binnen vijf minuten met een geplaatst schot in de verre hoek en Sadio Mané verdubbelde de marge al voor de tiende minuut, waarna hij een kwartier later ook voor de 0-3 zorgde.

Aanvallend liep het dit seizoen nog niet bij Southampton, met slechts zeven goals in zes competitiewedstrijden. Dat verontrustte Koeman niet, zei hij vorige week nog. En na twee goals tegen Manchester United zondag werkte zijn elftal nu echt aan het vertrouwen. Opnieuw Rodriguez (strafschop) en Shane Long (tweemaal) zorgden voor grote cijfers.

Bij Southampton stonden met keeper Maarten Stekelenburg en verdediger Virgil van Dijk twee Nederlanders in de basis.

Newcastle United – Sheffield Wednesday 0-1
Steve McClaren had in zijn basisopstelling plaats voor alle vijf de Nederlanders (Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum), terwijl bij Sheffield Wednesday Glenn Loovens aan de aftrap verscheen.

Newcastle kende met twee punten uit zes duels een dramatische competitiestart in de Premier League, waarin het de laatste plaats deelt met het Sunderland van Dick Advocaat. Sheffield Wednesday, middenmoter op het tweede niveau, leek een ideale opponent om wat aan het vertrouwen te werken, maar een geweldige uithaal van Lewis McGugan dompelde ruim dertigduizend supporters op St. James' Park in rouw.

Overige uitslagen:
Norwich City – West Bromwich Albion 3-0
Crystal Palace – Charlton Athletic 4-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.