Southampton klopt Europese top in race om Wanyama

Victor Wanyama verruilt Celtic voor Southampton. De 22-jarige middenvelder kost The Saints liefst 14,5 miljoen euro, een benadering van het clubrecord van vijftien miljoen euro dat de Premier League-club een jaar geleden voor Gastón Ramírez neertelde.

Southampton klopt Europese top in race om Wanyama

Wanyama maakte afgelopen seizoen indruk op het middenveld van de Schotse kampioen, onder meer door in de Champions League de openingstreffer te maken tegen Barcelona in het duel dat een memorabele 2-1 zege opleverde op Celtic Park en werd bovendien verkozen tot Talent van het Jaar in de Schotse competitie.

Deze zomer was er in de top van het Europese voetbal dan ook volop belangstelling voor de aanvoerder van de Keniaanse nationale ploeg. Dat hij desondanks voor Southampton koos, zegt alles over het succesvolle transferbeleid van de club van manager Mauricio Pochettino.

Dat de talentvolle Uruguayaanse middenvelder Ramírez aan het begin van vorig seizoen voor een verhuizing naar het St. Mary's Stadium koos, was al een eerste teken dat de destijds gepromoveerde club een serieuze speler op de transfermarkt was.

AmbitiesDe komst van Olympique Lyon-verdediger Dejan Lovren, eerder deze zomer voor tien miljoen euro, bevestigde dat al en wordt met het aantrekken van Wanyama nog maar eens onderstreept. 'Ik had inderdaad andere opties, maar ik koos voor Southampton omdat het een club met ambities is.'

Pochettino bevestigt die lezing. 'Het feit dat er veel Europese topclubs waren die hem ook maar al te graag wilden contracteren, laat zien wat een aantrekkingskracht Southampton heeft op een speler die keuzes te over had in zowel Engeland als het buitenland.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen