Saints leggen recordbedrag neer voor talent Ramírez

Southampton heeft vlak voor het sluiten van de Italiaanse transferdeadline Gastón Ramírez nog kunnen losweken bij Bologna. De Uruguayaanse international tekent een contract voor vier jaar bij The Saints.

Saints leggen recordbedrag neer voor talent Ramírez

De 21-jarige aanvallende middenvelder stond in de belangstelling van tal van Europese clubs. Manager Nigel Adkins is dan ook blij dat Ramírez zich bij de promovendus voegt. 'We hebben nu een fantastisch jong talent, een van de beste in het internationale voetbal.'

Southampton heeft naar verluidt circa vijftien miljoen euro betaald om Ramírez in te lijven. Dat is een verdubbeling van het clubrecord, dat eerder deze zomer nog werd scherp gesteld met het aantrekken van aanvaller Jay Rodriguez.

Ramírez kwam in de zomer van 2010 op negentienjarige leeftijd naar Bologna, dat hem voor vijf miljoen euro overnam van Peñarol, de club waar de linkspoot zijn jeugdopleiding genoot. In twee seizoenen Serie A was Ramírez goed voor twaalf goals in 58 wedstrijden.

Eerder op de dag koos ook Maya Yoshida voor een transfer naar de gepromoveerde club. De Japanse verdediger speelde de afgelopen tweeënhalf jaar voor VVV-Venlo en tekende een driejarig contract bij de Premier League-club. Ook Jos Hooiveld staat onder contract bij de Saints. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's