Somber perspectief De Jong, ook Fer laat training schieten

Reacties

Na een warm onthaal bij terugkeer in Rio de Janeiro heeft Oranje de draad weer opgepakt. De eerste ontspannen training op weg naar de kwartfinale ging voorbij aan Nigel de Jong en Leroy Fer.

Somber perspectief De Jong, ook Fer laat training schieten

De Jong (foto) liet wel zijn gezicht zien op het trainingscomplex van Flamengo. Maar de liesblessure, die hij overhield aan de wedstrijd tegen Mexico, weerhield hem ervan te trainen. De medische staf is wat dat betreft somber gestemd na de eerste testen. Mogelijk is het WK voor hem zelfs voorbij.

Over enkele dagen moet een MRI-scan duidelijkheid gaan geven over de ernst van zijn kwetsuur. De voortekenen zijn slecht. Zondag gaf Van Gaal ook al aan te vrezen voor het einde van het WK van de AC Milan-middenvelder.

Fer kwam wel op het veld, maar werkte een eigen programma af. De middenvelder van Norwich City herstelt van een hamstringblessure. Van de spelers die zondag tegen Mexico (2-1 winst) in actie kwamen in Fortaleza werkte het leeuwendeel een uitlooptraining af. Er was na afloop volop ruimte voor de kinderen van de internationals op het traininsgveld.

Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay, die in Fortaleza als invallers binnen de lijnen kwamen, waren ingedeeld bij de reserves. Die deden onder meer een afwerkoefening.

Bruno Martins Indi zat bij de basiskrachten. De Feyenoord-verdediger maakte zondag tegen Mexico ruim tachtig minuten vol als vervanger van de uitgevallen Nigel de Jong, die net als de herstellende Leroy Fer niet op het veld verscheen voor de training.


Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.