'Sold out Saturday' helpt Rangers aan wereldrecord

Rangers FC heeft zaterdag een opmerkelijk wereldrecord neergezet. De gevallen Schotse grootmacht, die onder een nieuwe naam een doorstart maakte, lokte zaterdag 49.118 supporters naar het thuisduel met East Stirling.

'Sold out Saturday' helpt Rangers aan wereldrecord

De fans van de 54-voudig Schotse kampioen kregen waar voor hun geld. Mede door een hattrick van Andy Little werd er een 5-1 zege op het scorebord gezet.

Rangers FC, voorheen Glasgow Rangers, werd voor dit seizoen teruggezet naar de Third Division (het vierde niveau in Schotland) vanwege een faillissement. Vorige week was het eerste duel, uit bij Peterhead, onder toeziend oog van 4500 supporters nog teleurstellend geëindigd in 2-2.

Het aantal toeschouwers was niet alleen een van de grootste schare supporters die zaterdag in Groot-Brittannië afreisde naar een voetbalstadion, er was ook sprake van een wereldrecord. Nooit eerder kwamen er zoveel mensen op een wedstrijd van het vierde niveau af.

Het oude record stond op naar van Crystal Palace en dateert uit 1961. Toen kwamen 37.774 mensen naar Selhust Park voor de thuiswedstrijd tegen Millwall. Het duel van Rangers FC ging vanwege het wereldrecord al snel door het leven als 'Sold Out Saturday'. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's