Soetaers in gemoedelijk Mechelen op zijn plaats

Tom Soetaers heeft bij KV Mechelen zijn plezier in het voetballen teruggevonden. De voormalige speler van Roda JC en Ajax heeft een moeizame periode achter de rug.

Soetaers in gemoedelijk Mechelen op zijn plaats

Soetaers stapte afgelopen zomer over van RC Genk naar KV Kortrijk, maar bij zijn nieuwe werkgever kwam hij tijdens de eerste seizoenshelft niet verder dan acht invalbeurten. In januari verkaste hij naar KV Mechelen, waar hij zich de laatste weken opwerkte tot basisspeler.

'Bij Kortrijk kozen ze voor een systeem waarin ik nooit eerder had gevoetbald', aldus Soetaers in Sport/Voetbalmagazine. 'De club stond vijfde of zesde, dan moet je aan het belang van de club denken en niet beginnen te mekkeren.'

In Mechelen heeft Soetaers het een stuk beter naar zijn zin. 'Ik moet 's morgens op een club aankomen en denken: fijn dat ik er weer ben. Ik presteer beter, wanneer ik mij goed voel. Ik houd van het gemoedelijke.'

Dat bleek ook eerder in Nederland. In de betrekkelijke rust bij Roda JC presteerde Soetaers naar behoren. Na zijn tien goals tijdens het seizoen 2002/03 besloot Ajax de Belgische linksbuiten naar Amsterdam te halen, waar hij moelijk bestand bleek tegen de druk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen