Sociedad en Betis spelen gelijk in een doelpuntrijk duel

Real Sociedad heeft zondagavond op bijzondere wijze een punt gepakt en is daardoor al acht duels op rij ongeslagen in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Philippe Montanier wist in eigen huis een 0-2 achterstand om te buigen tot een 3-2 voorsprong, maar zag tegenstander Real Betis uiteindelijk toch met een punt naar huis gaan: 3-3.

Het duel tussen de twee subtoppers was vijftig minuten onderweg toen de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aankeek. In de eerste helft had Jorge Molina op aangeven van Joel Campbell Betis al op voorsprong gebracht, terwijl Dorlan Pabon direct na rust de marge op twee zette.

Na de 0-2 was een furieus Sociedad te zien, dat in een tijdsbestek van ruim tien minuten de achterstand wist om te buigen tot een 3-2 voorsprong. De doelpuntenmakers namens de blauw-witten waren Carlos Vela, Iñigo Martinez en Xavier Prieto.

Laatstgenoemde mocht aanleggen vanaf elf meter en verschalkte doelman Adrián met een fraaie Panenka-strafschop. Lang kon Sociedad niet genieten van de voorsprong.

Na een fraaie uitbraak van Betis Sevilla was het opnieuw de Colombiaan Pabon (links op de foto in duel met Markel Bergara) die trefzeker was. De aanvaller wist de pass van invaller Rubén Castro op waarde te schatten en bepaalde met zijn treffer de 3-3 eindstand.

Real Sociedad en Real Betis bezetten mede door de remise de respectievelijke zesde en zevende positie in de Primera División. Sociedad heeft na 26 speelronden een punt meer dan achtervolger Betis.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.