Snel herstel van bekerschlemiel Martijn Barto

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Snel herstel van bekerschlemiel Martijn Barto

Drie dagen nadat hij de beslissende strafschop miste in de halve finale van het bekertoernooi tegen AZ revancheerde Martijn Barto (foto, links) zich in Groesbeek. Ook Pieter Langedijk (RKC Waalwijk) en Mark Diemers (De Graafschap) bezorgden hun clubs een goede start in de vierde periode.

Topdrie van de week

Martijn Barto (SC Cambuur)         7,5

Misschien was het wel het meest teleurstellende moment uit zijn loopbaan. Zijn beslissende inzet was een prooi voor AZ-doelman Tim Krul en de bekerfinaledroom van Cambuur spatte uiteen. Drie dagen later moesten de Friezen aan de bak in Groesbeek tegen Achilles ’29 en Barto deed wat hij moest doen. De spits maakte twee goals en aan nietskon je merken dat de frustratie nog in zijn lijf zat. Dat is professioneel en knap tegelijk. Geen bekroning in De Kuip, maar uitblinken op De Heikant.

Pieter Langedijk (RKC Waalwijk)    7,5

Vierde staat hij inmiddels op de topscorerslijst met veertien goals. Pieter Langedijk is een scorende linksbuiten die ook de strafschoppen neemt. Bezig aan een uitstekend seizoen en tussen de routiniers bij RKC Waalwijk een jongeling die de club in de toekomst geld op kan leveren. Langedijk slaagde er bij Sparta niet in een basisplaats te veroveren, maar onder zijn voormalige trainer in Rotterdam – Peter van den Berg – beleeft hij zijn doorbraak. Mede daardoor lonken de play-offs voor RKC.

Mark Diemers ((De Graafschap)       7,5

De thuiswedstrijd tegen NAC moest een goed begin in de vierde periode opleveren voor De Graafschap. Via de ranglijst gaan de Doetinchemmers de play-offs niet meer halen, een periodetitel is dus noodzakelijk. Mark Diemers begreep het en gaf het signaal af. De Graafschap speelde spierballenvoetbal en blufte NAC af. Diemers ging voorop in de strijd, behield het overzicht en leidde de Superboeren naar de zo gewenste start in periode vier.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 28ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 27
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,87
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
4. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,58
5. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,45
6. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,43
7. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,43*
8. Tim Coremans FC Dordrecht 6,38
9. Jorn Brondeel NAC Breda 6,35
10. Kees Kwakman FC Volendam 6,33

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.
* Gyliano van Velzen speelt inmiddels voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.