Sneijder wijst Galatasaray de weg naar monsterzege

Akhisar Belediyespor heeft de geldingsdrang van Galatasaray moeten bekopen met een zware nederlaag. Al voor rust was het pleit beslecht (6-0).

Galatasaray kent een wisselende start van het nieuwe jaar in de Süper Lig. Op de moeizame zege op Konyaspor (0-1) volgde een nederlaag bij Karabükspor (2-1). In het derde competitieduel van 2017 was er geen ruimte voor twijfel.

Al bij rust had Galatasaray de buit binnen, waarbij Wesley Sneijder met twee assists zijn bijdrage leverde aan de 4-0 voorsprong na 45 minuten. Semih Kaya en Bruma profiteerden van het voorwerk van de Oranje-international, die de Portugees en Yasin Öztekin verder zag scoren.

In de tweede helft kon Galatasaray, dat aantrad zonder de geschorste Nigel de Jong, met een gerust hart gas terugnemen. Akhisar Belediyespor bleef daardoor lang meer schade bespaard. Pas in de 79ste minuut voerde Gala de score op. Selcuk Inan benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van keeper Fatih Özturk op invaller Garry Rodrigues. Een andere verse kracht, Sinan Gümüs, zorgde voor het slotakkoord op aangeven van Sneijder.

Door de overwinning kwam Galatasaray in punten op gelijke hoogte met nummer twee Istanbul Basaksehir, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.