Sneijder: 'Vooral Van de Beek valt me op'

Reacties

Wesley Sneijder was zondagochtend te gast bij Ajax, dat op trainingskamp is in Turkije. De middenvelder van Galatasaray heeft hoge verwachtingen van Donny van de Beek.

Sneijder: 'Vooral Van de Beek valt me op'

'Vooral Van de Beek valt me op. Al voor zijn debuut hoorde ik goede verhalen over hem en nu weet ik waarom', aldus Sneijder, die na de bekerwedstrijd van Galatasaray van zaterdag naar Belek vloog voor een bezoek aan Ajax. Na het oefenduel met Hamburger SV (3-1 zege) werd bekend dat Van de Beek voorlopig deel uitmaakt van de A-selectie.

'Het is goed om te zien dat er weer veel nieuw talent opstaat bij Ajax', zegt Sneijder. De 31-jarige spelmaker weet uit eigen ervaring hoe het is om door te breken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. 'Ik weet hoe spannend dat is. Er komen in die beginfase veel zenuwen bij kijken. Juist de grote talenten kunnen dat omzetten in kwaliteit. Dat is wat je nu weer ziet gebeuren.'

Sneijder is positief gestemd over de titelkansen van zijn voormalige club. 'Ajax heeft de breedste selectie en de meeste kwaliteit. Ik verwacht dat ze kampioen worden.' De koploper van de Eredivisie hervat de competitie op 17 januari met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Donk
Galatasaray kwam zaterdagavond in het Turkse bekertoernooi in actie tegen Karsiyaka (3-1 zege). Ryan Donk luisterde zijn debuut voor de topclub op met een doelpunt. 'Hij is heel goed begonnen bij ons. Het is een sterke jongen en dat konden we op die positie goed gebruiken. Ik weet zeker dat hij het bij Galatasaray waar gaat maken', vertelt Sneijder, voor wie het niet duidelijk is of Ajacied Ricardo van Rhijn binnenkort ook zijn entree maakt bij de Turkse grootmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.