Sneijder over tegengoals: 'Op dit niveau onacceptabel'

Aanvoerder Wesley Sneijder baalt enorm dat Oranje de stijgende lijn niet heeft weten door te trekken in het oefenduel met Griekenland. De spelmaker erkent dat de 1-2 nederlaag weinig vertrouwen geeft voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, dinsdag tegen Zweden.

'Natuurlijk komt dit hard aan, want we wilden met een goed gevoel naar Zweden vertrekken', aldus de in de 65ste minuut gewisselde Sneijder direct na afloop bij SBS6. 'Het ging nog niet om WK-kwalificatie, maar wel om vertrouwen. Het is zuur dat je deze wedstrijd verliest. We waren goed begonnen aan de trainingsstage en ook aan deze wedstrijd.'

Het Nederlands elftal kon de sterke start in Eindhoven geen vervolg geven. In de 29ste minuut  genoot Konstantinos Mitroglou alle vrijheid toen hij raak kopte en zo voor de 1-1 tekende. 'We gaven het weg, Na die makkelijke tegengoal moet je je weer opnieuw opladen. In de tweede helft begonnen we goed, hadden we weer het initiatief, maar het ontbrak in de laatste fase aan iets extra's. Dan loop je ook nog tegen die zeperd aan', doelt Sneijder op het beslissende doelpunt van de Grieken.

Nederland moet leren van de oefennederlaag, zo zegt Sneijder. 'Er zijn een hoop dingen goed gegaan, maar ook dingen niet goed gegaan. We mogen niet zoveel ruimtes weggeven. Dat is op dit niveau onacceptabel. Met het oog op Zweden was het fijner geweest als we hier hadden gewonnen. We hadden een stijgende lijn te pakken.'

Blind
Daley Blind, die halverwege de tweede helft de aanvoerdersband om zijn arm kreeg nadat Sneijder en Kevin Strootman gewisseld werden, probeerde positief te blijven. 'Dit is heel vervelend. Ik weet niet of we terecht verloren hebben. Ik vond ons heel sterk beginnen, we verdienden het om op voorsprong te komen. Daarna ebt het weg bij ons. Dit is weer een harde les. De focus ligt nog steeds op de wedstrijd tegen Zweden. Als we van Zweden winnen, is iedereen alsnog blij.'

Nederland was sinds de oefennederlaag tegen Frankrijk (25 maart) in vier achtereenvolgende duels ongeslagen. De nederlaag tegen Griekenland komt vijf dagen voor de start van de WK-kwalificatiereeks. Zweden is dinsdag de eerste tegenstander.