Sneijder na dubbelslag: 'Het was een topavond voor mij'

Wesley Sneijder was zaterdag met twee doelpunten de grote man tijdens het thuisduel met Fenerbahçe en de middenvelder van Galatasaray blikt tevreden terug op de 2-1 zege.

'Het was een lastige wedstrijd', reageerde Sneijder tegenover De Telegraaf. 'Maar alleen wij verdienden te winnen. Wij bleven knokken tot het einde, mede dankzij de steun van de fans. Die hadden we vanavond nodig. Het was een topavond voor mij en voor iedereen die van Galatasaray houdt.'

'In de eerste helft speelde ik meer van rechts en kon ik niet goed tussen de linies komen', vervolgde de dertigjarige middenvelder. 'De trainer zei in de rust dat ik meer vanuit het midden moest spelen, dichter bij de spitsen. En dat ik moest zorgen dat ik in een positie kwam om op goal te schieten.'

Beide keren schoot Sneijder met rechts binnen en de 109-voudig international van het Nederlands elftal had er meteen een goed gevoel bij. 'Op het moment dat je hem raakt, weet je al of het een doelpunt wordt. Bij beide goals had ik dat gevoel, dus ik begon al te juichen.'

Door zijn twee doelpunten strafte hij Volkan Demirel, de doelman van Fenerbahçe. 'Volkan deed alsof hij gebleseerd was en bleef maar tijdrekken. Hij probeerde ons een beetje voor gek te zetten. Dan zijn twee goals in de slotfase een prima manier om dat af te straffen.'

Woensdag speelt Galatasaray opnieuw thuis en Sneijder kijkt daar naar uit. 'Deze wedstrijd geeft ons vertrouwen voor het treffen met Borussia Dortmund in de Champions League. Dat wordt een moeilijke wedstrijd, maar ik heb er veel vertrouwen in en we moeten voor de zege gaan.'