Sneijder-loos Nice haalt uit bij Zulte-Waregem

OGC Nice heeft de favorietenrol in de Europa League-groep van Vitesse waargemaakt. Zulte-Waregem werd op eigen veld met ruime cijfers verslagen (1-5).

Wesley Sneijder was door blessureleed niet van de partij in België. Zonder de Oranje-international kende Nice geen problemen met Zulte-Waregem, dat geen partij was voor de Franse formatie.

Alassane Pléa was met twee goals in een tijdsbestek van vijf minuten in de eerste helft de grootste beul voor de Belgische gastheren. De aanvaller had bij de 0-1 na ruim een kwartier het geluk dat zijn schot van richting werd veranderd. Bij de 0-2 was hij het laatste station bij een knappe Nice-aanval met Mario Balotelli en Pierre Lees-Melou in de hoofdrol. De derde treffer mocht Julian De Sart zichzelf aanrekenen. De middenvelder van Zulte legde de bal klaar voor Dante, die van dichtbij dankbaar profiteerde.

Zulte-Waregem kreeg enige hoop na de 1-3 van Leya Iseka, die koud uit de kleedkamer profiteerde van een fout van doelman Yoan Cardinale. Maar het bleef voor de thuisploeg bij deze ene succesvolle oprisping. Nice stelde in de laatste twintig minuten orde op zaken.

Na de 1-4 van Allan Saint-Maximin tekende Balotelli voor het sluitstuk van de geslaagde avond voor Nice, dat voor het eerst sinds 1959 vijf keer scoorde in een Europese wedstrijd. Over twee weken gaat Vitesse, dat met 2-3 verloor van Lazio, op bezoek in Frankrijk.