Sneijder kan weg bij RKC: 'Beter om niet verder te gaan'

Ondanks een doorlopend contract mag Rodney Sneijder (22) transfervrij vertrekken bij RKC Waalwijk. Dat kreeg de middenvelder dinsdagochtend te horen van de Brabantse club.

Sneijder kan weg bij RKC: 'Beter om niet verder te gaan'

De Utrechter werd vorig jaar met hoge verwachtingen naar het Mandemakers Stadion gehaald, maar was onder coach Erwin Koeman niet zeker van een basisplaats. 'Het plezier is een beetje weg en daardoor ben ik wat minder gemotiveerd', reageert Sneijder, die wel sterk begon bij de Eredivisionist. 'In gezamenlijk overleg hebben we besloten dat het beter is om niet samen verder te gaan.'

Over de oorzaak van zijn vertrek wil Sneijder niet al te veel uitweiden. 'Deels moet ik de fout bij mezelf zoeken, deels zijn er andere redenen dat dit geen succesvolle tijd is geworden. Ik ben RKC er dankbaar voor dat ze meewerken aan een transfervrij vertrek.'

Het is een publiek geheim dat Koeman niet zo gecharmeerd is van de Utrechter, met wie hij ook al even samenwerkte in Stadion Galgenwaard. De bij Ajax opgeleide Sneijder kwam in het seizoen 2011/12 uit voor FC Utrecht. Sinds dit seizoen speelt hij voor RKC Waalwijk. Hij kwam tot 26 optredens, een fors deel daarvan kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Sneijder zegt te kunnen rekenen op veel interesse. 'Van ploegen uit binnen- en buitenland', benadrukt de middenvelder. 'Ik sta open voor een mooie club. Het is afwachten wat er nu gaat gebeuren.' (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen