Sneijder houdt Galatasaray met twee goals op titelkoers

Mede dankzij twee doelpunten van Wesley Sneijder heeft Galatasaray het thuisduel met Karabükspor eenvoudig gewonnen (4-2). De ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu deed daardoor uitstekende zaken in de titelstrijd.

Een dag nadat Turkije werd opgeschrikt door de aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe, moest de nummer twee van de Süper Lig weer gewoon aan de bak. Galatasaray leek de wedstrijd tegen Karabükspor, dat voorlaatste staat, na een uur beslist te hebben. Maar het werd nog spannend. Yasin Öztekin opende in de 26ste minuut de score namens de thuisclub en drie minuten na rust verdubbelde Sneijder de voorsprong.

De middenvelder schoot een vrije trap van zo'n dertig meter in de korte hoek. Doelman Abdulaziz Demircan, die Boy Waterman op de bank houdt, ging niet vrijuit bij het doelpunt van de Oranje-international. Umut Bulut maakte na een klein uur 3-0 en leek de wedstrijd daarmee te beslissen. Met een eigen doelpunt zorgde Hakan Balta in de 71ste minuut voor de aansluitingstreffer en vier minuten voor tijd werd het via Furkan Özçal zelfs nog 3-2. In de extra speeltijd maakte Sneijder met zijn tweede doelpunt van de middag aan alle onzekerheid een einde.

Galatasaray heeft door de overwinning nu 58 punten uit 26 wedstrijden, waardoor het koploper is. Fenerbahçe heeft twee punten minder, terwijl nummer drie Besiktas 54 punten heeft. Maandag kan die laatste club de koploper tot op één punt naderen bij een zege op Istanbul BB.