Sneijder gunt zoontje CL-debuut, De Rossi heeft spijt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sneijder gunt zoontje CL-debuut, De Rossi heeft spijt

'Hij kwam een keer naar de training met lang haar en rode highlights. Ik heb hem toen verteld dat hij heel snel naar de kapper moest gaan. De volgende dag verscheen hij met kort haar.'
• De Braziliaan Lincoln speelde bij Schalke 04 toen Mesut Özil voor het eerst mee mocht trainen met het eerste elftal. De haardracht van Özil, tegenwoordig sterspeler van Arsenal, kon Lincoln duidelijk niet bekoren. Özil had zijn haar laten verven om meer op zijn idool Freddie Ljungberg te lijken. (UOL Esporte)

'Hij is een groot talent en hij is nog erg jong, dat mogen we niet vergeten. Maar je kunt nu al op de trainingen en in de wedstrijden zien hoeveel kwaliteit hij heeft. Als hij hard blijft werken zoals hij nu doet, kan hij echt een fantastische spits worden.'
• Daley Blind is bij Manchester United erg onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Anthony Martial. De Fransman werd afgelopen zomer voor ruim vijftig miljoen euro overgenomen van AS Monaco. (Clubsite Manchester United)

• Wesley Sneijder laat zijn zoontje Xess Xava al jong wennen aan succes in het voetbal. De baby werd door de aanvallende middenvelder van Galatasaray in een kopie van de Champions League-beker gezet voor een mooi filmpje. ‘Ik deel liever zelf mijn baby met de wereld dan dat ik de paparazzi helemaal gek zie worden als ik een keer met hem ga wandelen’, aldus Sneijder, die in 2010 de Champions League won met Internazionale.

'Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd. Ik werd gefilmd toen ik een zin uitsprak die ik niet had mogen uitspreken. Het is geen excuus dat spelers elkaar van alles toebijten tijdens een wedstrijd. Ik had minstens mijn hand voor mijn mond moeten houden. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik heb beledigd.'
• Daniele De Rossi heeft zijn excuses aangeboden naar aanleiding van een opstootje met Juventus-spits Mario Mandzukic. De aanvoerder van AS Roma noemde Mandzukic een ‘vuile zigeuner’. De Italiaanse voetbalbond besloot De Rossi niet te straffen. (Le Iene)

'Na drie, vier jaar heb je alles gezien. Je hebt vijanden nodig om beter te worden. En je hebt nieuwe uitdagingen nodig om beter te worden, steeds weer.'
• Tijdens een vakbeurs voor sportkleding vertelt Josep Guardiola waarom hij zijn contract met Bayern München niet wilde verlengen.

Zlatan Ibrahimovic mag dan zelf een grootheid zijn, de Zweedse vedette van Paris Saint-Germain stuurde maandag een selfie met een andere grootheid in Frankrijk de wereld in. 'Legende! Ik dacht dat ik het enige beest in Frankrijk was...', was de begeleidende tekst bij de foto met de voormalig rugby-international Sebastien Chabal.

• Ajax geeft de Heracles-fans vanavond een bijzondere plek in de Amsterdam Arena. De vijftien man die de moeite nemen hun ploeg achterna te reizen worden namelijk getrakteerd op een heuse skybox, inclusief hapjes en drankjes. Door het aanvangstijdstip (20.45 uur) van de midweeks wedstrijd was er weinig animo voor de reis vanuit Almelo naar de hoofdstad van Nederland. Maar zou dat ook zo zijn geweest als ze hadden geweten waar ze terecht waren gekomen? (Website Heracles)

'Bondscoach Horst Hrubesch zou mij moeten meenemen, als assistent of als dispensatiespeler. Dan kan ik de ploeg iets van Brazilië laten zien.'   
• Deelname aan de Olympische Spelen heeft iets magisch. Die gedachte speelt blijkbaar ook bij de 33-jarige Kevin Kuranyi. De bankzitter bij 1899 Hoffenheim, geboren in Brazilië, heeft naar eigen zeggen in Rio de Janeiro genoeg te bieden voor de Duitse Olympische ploeg. (Die Welt)

'Zonder dat ik zijn gedrag goedpraat, kan ik zeggen dat ik Kazim heb leren kennen als een sociaal mens. Als ik een speler op zijn donder gaf, was hij de eerste die de betreffende speler opzocht en zalvende woorden sprak.'
Fred Rutten kent uit zijn tijd als trainer van Feyenoord de andere kant van Colin Kazim-Richards, die zich in Rotterdam door zijn gedrag onmogelijk heeft gemaakt. (NRC Next)

'Als ik regelmatig aan spelen toe was gekomen, waren er geen vraagtekens geweest.'
• Het is een beetje het bekende kip-en-ei verhaal. Maar voor Radamel Falcao is het een uitgemaakte zaak. Niet zijn blessureverleden maar zijn gebrek aan speeltijd is de oorzaak dat hij zijn naam als goalgetter niet kan waarmaken. 'Ik ben helemaal hersteld van de knieblessure. Het probleem is dat ik niet de kans heb gekregen een heel seizoen te spelen om mijn vertrouwen terug te krijgen.' (Semana)

• De oplossing van een mysterie leek in Teheran te zijn gevonden. De bus, waarmee de West-Duitse ploeg op het WK in 1974 rondreed en die daarna zoekraakte, werd aangetroffen in de Iraanse hoofdstad. Zaak gesloten? Niet bepaald. In Duitsland zijn twijfels of het daadwerkelijk wel het origineel is. Er zijn immers de nodige replica's gemaakt…

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.