'Sneijder en Heitinga melden zich elke dag om negen uur'

Bijna een maand nadat Henk ten Cate promotie met Sparta Rotterdam zag mislukken door een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade in de play-offs, houdt de trainer zich momenteel bezig met andere zaken.

'Sneijder en Heitinga melden zich elke dag om negen uur'

Ten Cate, die woonachtig is op Ibiza, helpt Wesley Sneijder en John Heitinga dagelijks met het verbeteren van hun conditie. 'Het was niet eenmalig, die jongens willen fit worden en ze willen naar het WK', vertelt Ten Cate aan Voetbal International.

Uitslapen tijdens de vakantie zit er voor Heitinga en Sneijder dan ook niet in. 'Ze melden zich elke ochtend om negen uur', vervolgt de voormalig trainer van onder meer Ajax, Barcelona, Chelsea en Panathinaikos.

De twee spelers waren begin juni mee met de trip van Oranje naar Azië, waar gespeeld werd tegen Indonesië (3-0) en China (2-0). Van Gaal liet zich voorafgaand aan de reis kritisch uit over de conditie van Sneijder. 'Sneijder is voor dat topniveau niet fit genoeg meer', aldus de bondscoach. 'Hij zal er heel hard aan moeten gaan trekken.'

'Hier heeft hij nu fantastisch getraind, maar ja, dat zijn maar vier daagjes. Het gaat er straks om dat hij een heel seizoen goed traint bij zijn club', besloot Van Gaal. Ook werd de aanvoerdersband van Sneijder afgenomen, waardoor Robin van Persie de nieuwe captain van het Nederlands elftal is.

Ten Cate stelt echter dat de kritiek van de bondscoach niets te maken heeft met de invulling van Sneijder's zomervakantie. 'Het is van tevoren al afgesproken dat ze zouden komen, ergens in mei, dus dat was zeker niet na de kritiek van Van Gaal', aldus Ten Cate. (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen