Sneijder en Galatasaray verspelen dure punten in titelrace

Galatasaray heeft slechte zaken gedaan in de Turkse titelstrijd. Bij Trabzonspor ging de ploeg van spelmaker Wesley Sneijder met 2-1 onderuit. Hierdoor is Besiktas koploper en kan ook rivaal Fenerbahçe Galatasaray op de ranglijst passeren.

Trabzonspor kwam al in de twintigste minuut op voorsprong dankzij Özer Hurmaci. De ploeg van Sneijder, die de hele wedstrijd speelde, kwam nog wel terug tot 1-1 - door een fraaie knal van Emre Çolak in de bovenhoek - maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Vijf minuten voor tijd zorgde Carl Medjani met een intikker voor dolle vreugde bij Trabzonspor: 2-1. Bij Galatasaray was er vooral veel frustratie, de bezoekers pakten in de extra tijd liefst vijf gele kaarten. Ook Sneijder kreeg een prent, waardoor hij geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor van volgende week.

Galatasaray heeft net als koploper Besiktas 58 punten, terwijl Fenerbahçe twee punten minder heeft. De ploeg van aanvaller Dirk Kuijt kan maandag (aftrap 19.00 uur) lijstaanvoerder worden als het thuis wint van Bursaspor.