Sneijder draagt onbewust steentje bij aan gelijkspel

Galatasaray is tegen Mersin voor de tweede keer dit nog prille seizoen niet verder gekomen dan een gelijkspel. Wesley Sneijder had onbewust een groot aandeel in de 1-1 eindstand.

Sneijder verzorgde namelijk de assist bij de gelijkmaker van Lukas Podolski. De Duitser plukte een voorzet vanaf de rechterkant uit de lucht en haalde hard uit, maar trof zijn Nederlandse medespeler op de rug. Door de onbewuste kaats van de 116-voudig international kwam de ex-speler van Bayern München opnieuw in balbezit. Bij zijn tweede poging was het wel raak.

Hij trok de stand daarmee razendsnel gelijk, want een minuut eerder was de bezoekende ploeg op voorsprong gekomen via Welliton. De 28-jarige Braziliaan verschalkte Fernando Muslera vanaf de rand van het strafschopgebied met een bekeken schot in de rechterhoek. Beide ploegen beëindigden het duel overigens met tien man. Mersin-linksback Vederson kreeg in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Selcuk Inan. Die moest op zijn beurt inrukken met een directe rode kaart. De speler van Galatasaray trapte uit frustratie namelijk hard achteruit tegen Vederson aan en moest inrukken.

Na het doelpunt van Podolski in de vijftigste minuut kwamen beide ploegen echter niet meer tot scoren, waardoor Galatasaray voor de tweede keer dit seizoen een punt overhield aan een competitiewedstrijd. Eerder kwam de ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu tegen Sivasspor niet verder dan 2-2. Uit de overige twee duels (Osmanlispor, 2-1 verlies; Konyaspor, 4-1 overwinning) werden drie punten gedestilleerd. Mersin behaalde tegen Galatasaray het eerste punt van het seizoen.