Sneijder dirigeert Galatasaray naar koppositie

Galatasaray is ook na vier speelronden in de Turkse Süper Lig nog zonder nederlaag. Trainer Jan Olde Riekerink zag zijn ploeg zaterdagavond met 2-0 winnen van Rizespor. Eren Derdiyok was dankzij Wesley Sneijder de gevierde man bij de Galatasaray-aanhang.

De Zwitserse spits zorgde namelijk al na een kleine zes minuten voor het hoogtepunt van de avond. Toen Sneijder de bal vanaf de rechterflank hoog voor het doel slingerde zag Derdiyok zijn kans schoon en probeerde hij het met een omhaal. De spits raakte de bal vol met zijn wreef en stuurde het projectiel richting de rechterhoek: 1-0.

In de slotminuten was het opnieuw de combinatie Sneijder-Derdiyok die de thuisploeg een treffer opleverde. Dit keer deed de aanvalsleider het niet met een omhaal, maar 'gewoon' met zijn hoofd uit opnieuw een voorzet van de 123-voudig Oranje-international. Galatasaray kreeg in de blessuretijd nog een strafschop, maar de kans vanaf elf meter werd verprutst door Selçuk Inan. Hij raakte de paal.

Daardoor bleek 2-0 de eindstand en daardoor gaat Galatasaray – met Sneijder negentig minuten binnen de lijnen en zonder de inbreng van Nigel de Jong - na vier competitieduels in ieder geval voor even aan kop in de Turkse competitie met tien punten. Nummer twee Istanbul Basaksehir (negen punten) en vier Besiktas (zeven punten) komen deze speelronde nog wel in actie.