Sneijder debuteert in derby tegen Besiktas met zege

Wesley Sneijder heeft in de stadsderby tegen Besiktas zijn debuut gemaakt voor Galatasaray, dat met 2-1 won en zijn koppositie zo handhaafde. Sneijder kwam in de 57ste minuut in het veld voor Emre Çolak.

De Turkse vleugelspeler had na drie minuten van dichtbij nog de score geopend namens Gala, dat vlak voor rust de voorsprong vergrootte dankzij een kopbal van Albert Riera. Toen Besiktas vlak na de pauze tegen scoorde via Tomas Sivok, besloot trainer Fatih Terim Sneijder warm te laten lopen.

De 28-jarige Oranje-international was nog maar nauwelijks in het veld of ploeggenoot Felipe Melo kreeg rood omdat hij in het gezicht van de ingevallen Oguzhan Özyakup (ex-AZ) spuugde. Sneijder moest het duel daardoor afmaken in een vrije rol vanaf de linkerflank en speelde na het wisselen van Johan Elmander voor verdediger Hakan Balta in de laatste twintig minuten bij vlagen zelfs als diepste man.

Sneijder kon in die rol maar weinig invloed uitoefenen op het spel van zijn nieuwe werkgever, die regelmatig de defensieve stellingen moest opzoeken na de rode kaart van Melo. Desondanks won Galatasaray en blijft het met een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Besiktas koploper.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.