Sneijder & co ontdoen zich van twee Ajax-elftallen

Ajax heeft het eerste duel om de Antalya Cup verloren van Galatasaray, waar spelverdeler Wesley Sneijder als aanvoerder aan de aftrap stond. De Turkse topclub was met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Trainer Frank de Boer speelde de eerste en tweede helft met twee verschillende elftallen tegen Galatasary. In de eerste helft keek Ajax al snel tegen een achterstand aan. Slechte communicatie tussen Joël Veltman en doelman Jasper Cillessen was de oorzaak voor de vroege openingstreffer van Burak Yilmaz: 1-0.

Na het doelpunt van Yilmaz kreeg Ajax via Viktor Fischer, De Jong en Davy Klaassen kansen op de gelijkmaker. Namens Galatasaray zorgde Sneijder, die voor het eerste tegen Ajax speelde, voor de rust voor gevaar met een gekruld schot naar de bovenhoek. Cillessen keerde de inzet fraai.

Na de rust elf nieuwe namen bij Ajax, wat fris van start ging en al snel de stand gelijk trok. Uit de eerste hoekschop van de tweede helft knikte Mike van der Hoorn de bal hard binnen: 1-1. Ondanks de snelle gelijkmaker was het uiteindelijk Galatasaray dat aan het langste eind trok, want met een bekeken schot was het Ibrahim Coskun die de eindstand in Antalya op 2-1 bepaalde. De score had in de slotfase verder op kunnen lopen, maar voormalig VVV-Venlo-aanvaller Nordin Amrabat had het vizier niet op scherp staan.

Ajax wacht nu de strijd om de derde plaats in de Antalaya Cup (zaterdag) tegen Trabzonspor, dat eerder verloor van het Schotse Celtic met de Nederlanders Virgil van Dijk en oud-Ajacied Derk Boerrigter.