Sneijder blij met keuze Galatasaray boven Liverpool

Wesley Sneijder is altijd kieskeurig geweest in de keuzes voor zijn clubs. Zo ook vorig jaar, toen Liverpool zich meldde voor de spelverdeler maar hij desalniettemin koos voor Galatasaray.

Sneijder blij met keuze Galatasaray boven Liverpool

Na zijn periode bij Internazionale, waar hij na grootse successen moest vertrekken vanwege zijn exorbitant hoge salaris, had de Engelse competitie wel degelijk de voorkeur bij de 93-voudig Oranje-international. Toch koos de middenvelder voor een avontuur in Turkije en vertrok hij niet naar de Premier League.

'Dan moet er wel wat zijn', zegt Sneijder in gesprek met Johan Derksen in het RTL-programma Derksen &......'Als er dan clubs komen moet je er wel goed over nadenken. En met alle respect voor Liverpool, wat natuurlijk een hele grote club is. Maar Liverpool speelt de laatste jaren niet om de prijzen mee.'

'En ik ben blij dat ik voor Galatasaray heb gekozen en de club was blij dat ik op 28-jarige leeftijd hier naar toe kwam', aldus Sneijder, die daarmee doelt op de grote spelers die op latere leeftijd voor de Turkse competitie kozen. 'De kwaliteit van deze competitie is behoorlijk en doet niet veel onder voor de Serie A.'

Oranje
Overigens was er maandag goed nieuws voor Sneijder. De spelverdeler van Galatasaray werd door bondscoach Louis van Gaal alsnog bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. Hij vervangt PSV-er Georginio Wijnaldum, die zich met een enkelblessure geblesseerd afmeldde.

Vrijdag ontbrak de 29-jarige spelmaker van Galatasaray nog in de Oranje-selectie. Van Gaal zei bij de bekendmaking van de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra te willen wachten tot de middenvelder weer volledig fit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen