Sneijder: 'Ben niet verbaasd dat ik nog bij Oranje hoor'

Na een afwezigheid van ruim vijf maanden werd Wesley Sneijder weer geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar verrassend vindt de 28-jarige Oranje-aanvoerder dat niet.

Sneijder: 'Ben niet verbaasd dat ik nog bij Oranje hoor'

'Ik ben fit, dus verbaasd ben ik niet. Ik denk dat ik nog steeds bij Oranje hoor. Ik ben wel blij dat ik er na een half jaar weer bij ben', reageerde Sneijder bij aankomst in Noordwijk tegenover het ANP.

Nadat hij bij Internazionale op een zijspoor was beland, werd Sneijder niet meer geselecteerd. Maar nu hij bij Galatasaray weer wekelijks speelt keerde hij terug. Inmiddels was de middenvelder tien keer present in een duel van Galatasaray, slechts twee keer maakte hij de negentig minuten vol. Met de Turkse topclub baarde hij opzien in de Champions League. 'We zitten bij de laatste acht. Zou Galatasaray dan toch niet zo slecht zijn?'

Ook tijdens zijn afwezigheid had Sneijder contact met Van Gaal. 'We belden en de bondscoach is ook in Istanbul geweest. Ik ben nog steeds aanvoerder hè. Nee, ik ga niet zeggen waarover we hebben gesproken. Ja, we hebben het ook over het WK gehad. Want het is de bedoeling dat we naar Brazilië gaan.'

Op 11 september 2012 speelde Sneijder in en tegen Hongarije zijn laatste interland. Oranje won het WK-kwalificatieduel met 4-1. De vier laatste wedstrijden van het Nederlands elftal behoorde hij niet tot de selectie van Van Gaal. Vrijdagavond thuis tegen Estland kan Sneijder zijn 91ste interland spelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen