Smit: 'Mijn zwart-witte hart bloedt'

Reacties

Het bestuur van Heracles Almelo kon niets anders dan trainer Jan de Jonge te ontslaan. Dat meent voorzitter Jan Smit. Hij sprak na de vierde competitienederlaag van het seizoen van een onhoudbare situatie.

Smit: 'Mijn zwart-witte hart bloedt'

'We hebben nul punten uit vier wedstrijden en staan troosteloos onderaan voor het eerst in tien jaar', zegt Smit in gesprek met FOX Sports. 'Deze situatie was gewoon niet houdbaar meer.'

'We hadden voor dit seizoen nieuwe doelstellingen gesteld en daarvoor ook vier ervaren spelers aangetrokken. Maar na vier wedstrijden was er nog steeds geen verbetering. We wilden niet overhaast handelen en hebben daarom besloten de situatie pas na vier wedstrijden te evalueren', laat Smit weten.

'Hier word je niet vrolijk van als voorzitter, maar ook niet als supporter. Mijn zwart-witte hart bloedt', aldus Smit, die te kennen gaf dat De Jonge er zelf ook geen heil meer in zag om verder te gaan. 'De Jonge gaf zondag aan dat hij de ploeg niet meer aan de praat krijgt.'

De 3-1 nederlaag op bezoek bij Excelsior is trainer Jan de Jonge uiteindelijk fataal geworden. De club uit Almelo verloor dit seizoen tegen achtereenvolgens AZ (3-0), FC Groningen (3-1), SC Cambuur (1-0) en promovendus Excelsior (3-1). Heracles heeft als enige nog geen punt gehaald dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.