Smaakmaker Cantalapiedra kondigt vertrek bij FC Twente aan

Reacties

Aitor Cantalapiedra heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. De 24-jarige Spanjaard vertrekt deze zomer transfervrij.

Smaakmaker Cantalapiedra kondigt vertrek bij FC Twente aan
© Pro Shots

Cantalapiedra speelde twee seizoenen voor Twente en was in zijn debuutjaar een van de grote blikvangers toen de Tukkers naar de Eredivisie promoveerden. In het voorbije seizoen kwam hij op het hoogste niveau tot 21 optredens en zeven goals. Daarmee was hij na Haris Vuckic de meest trefzekere speler bij de nummer veertien van Nederland.

De rechtsbuiten heeft zijn vertrek zelf aangekondigd. Hij bedankt de club in een statement: 'Het waren twee geweldige jaren. Waarschijnlijk was het de beste tijd die ik als voetballer heb gehad. IK heb de kans gekregen mezelf te laten zien in het profvoetbal. Ik heb veel liefde en steun gekregen van de fans en de geweldige herinneringen hebben een plek in mijn hart.'

Cantalapiedra werd in 2018 door Twente opgepikt bij het tweede elftal van Sevilla en stond eerder onder contract bij Barcelona en Villarreal. Ook bij die clubs kwam hij als jongeling niet verder dan de reserves.

Lees hieronder een uitgebreid PRO-verhaal over het bijzondere debuutjaar van Cantalapiedra vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.