Smaakmaker Boëtius wacht op uitsluitsel van Genk

Reacties

Jean-Paul Boëtius verkeert nog in onzekerheid over zijn toekomst. De aanvaller speelt sinds januari op huurbasis voor RC Genk, dat een optie heeft om de aanvaller definitief over te nemen van FC Basel.

Smaakmaker Boëtius wacht op uitsluitsel van Genk

Genk haalde de 23-jarige Boëtius in januari binnen als opvolger van de naar Bayer Leverkusen vertrokken Leon Bailey. De ex-Feyenoorder maakte indruk en was ook zaterdag weer van levensbelang met een assist en een doelpunt in de Play-Off II-finale tegen Sint-Truiden (3-0).

Na afloop kreeg de Nederlander de vraag of hij ook volgend seizoen voor Genk speelt. 'Ik heb nog niks gehoord van de club. Ze hebben nog tijd om erover na te denken, dus ik hoor het wel. Het enige wat ik kan doen is mijn best blijven doen en hopen dat het genoeg is', aldus Boëtius, die zelf dolgraag in België wil blijven. 'Anders had ik die optie niet in mijn contract.'

Boëtius gold bij Feyenoord lange tijd als een supertalent, maar na meerdere blessure belandde de linksbuiten op de bank. Medio 2015 haalde FC Basel hem voor twee miljoen euro naar Zwitserland, maar ook dat werd geen succes. Bij Genk laat Boëtius dit seizoen zien het voetballen nog niet verleerd te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.