Slutsky spreekt verwachting uit over kwesties als die van Til

Reacties

In Rusland bestaat nog onzekerheid over de status van de buitenlandse spelers in de Russische competitie met een doorlopend contract. Leonid Slutsky heeft een idee waar het naar toe gaat.

Slutsky spreekt verwachting uit over kwesties als die van Til
© Pro Shots

Door de oorlog in Oekraïne is er onduidelijkheid over de positie van de buitenlanders. Zo is de vraag of Guus Til zich na zijn huurperiode bij Feyenoord weer moet melden bij Spartak Moskou.

Ook de Russische clubs weten nog niet waar ze aan toe zijn met hun buitenlandse enclave in hun selecties. Leonid Slutsky, die met Rubin Kazan degradeerde naar het tweede niveau, tast in het duister over wat de UEFA gaat doen.

'In theorie zijn er drie opties', zegt Slutsky. 'De eerste is dat de buitenlandse spelers transfervrij worden. De tweede is dat hun contracten voor een jaar worden opgeschort omdat onze clubs toch van Europese competities zijn uitgesloten. Of de spelers wordt verteld dat ze per 1 juli gewoon moeten terugkomen.'

De gewezen Vitesse-trainer heeft wel een idee welke optie het gaat worden. 'Het is lastig in te schatten. Maar mijn voorspelling is dat het de tweede optie gaat worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.