Slowakije bijt zich stuk op stug Noord-Ierland

Reacties

De EK-gangers Slowakije en Noord-Ierland reizen met een doelpuntloos gelijkspel op zak af naar Frankrijk. De inwoners van het Verenigd Koninkrijk waren nog het meest tevreden met dat resultaat. Zij zijn nu al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen.

Slowakije bijt zich stuk op stug Noord-Ierland

Het was Slowakije dat de gehele wedstrijd de overhand had, maar de muur die de Noord-Ieren hadden opgetrokken kon geen moment worden doorbroken. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en deden dat naar behoren. Pas in de 82ste minuut was het thuisland echt dicht bij de openingstreffer, maar een voorzet vanaf de rechterkant ging net aan Marek Hamsik voorbij.

En daardoor bleef Noord-Ierland voor de twaalfde interland op rij ongeslagen, beter dan welke EK-deelnemer dan ook. Op 25 maart was Schotland in een oefeninterland nog te sterk, maar daarna volgden zeges op Finland, Faröer Eilanden, Griekenland, Letland, Slovenië en Wit-Rusland en gelijke spelen tegen Ierland, Roemenië, Hongarije, Finland, Wales en nu dus tegen Slowakije.

Met die reeks maakt Noord-Ierland zich op voor het eerste Europese eindtoernooi in de geschiedenis van het land. De Noord-Ieren komen Polen (12 juni), Oekraïne (16 juni) en Duitsland (21 juni) tegen in Groep C; Slowakije begint een dag eerder dan de tegenstander van zaterdagavond aan het EK met een duel met Wales. Op 15 en 20 juni volgen groepswedstrijden tegen Rusland en Engeland.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.