Slot lovend over CL-debutant Beelen: 'Indrukwekkend met en zonder bal'

Reacties

Feyenoord verloor woensdag in het Champions League-duel met Celtic voor de derde keer in vier wedstrijden, maar toch zag Arne Slot ook op Celtic Park weer een aantal positieve punten. De trainer is lovend over Thomas Beelen en hoopt dat zijn ploeg in de toekomst nog een laatste stap kan zetten.

Slot lovend over CL-debutant Beelen: 'Indrukwekkend met en zonder bal'
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

De derde plaats in Groep E was al binnen voor Feyenoord en dus kon Slot het zich veroorloven om aanvoerder Gernot Trauner wat rust te gunnen in Glasgow. Beelen kreeg daarom centraal achterin de kans om zijn Champions League-debuut te maken en die kans greep hij volgens zijn coach met beide handen aan.

'Voor iemand die zijn eerste wedstrijd in de Champions League speelt en vorig jaar nog een niveau lager bij PEC Zwolle speelde, is het indrukwekkend hoe hij vandaag met en zonder bal heeft gespeeld. De spits waar hij tegen speelde (Kyogo Furuhashi red.) is zeer behendig met diepteloopacties, maar daar zat hij met zijn snelheid ook een aantal keer goed bij', vertelt Slot na afloop op de persconferentie.

Beelen vervulde bovendien een belangrijke rol in de opbouw van de Rotterdammers. 'Ook aan de bal was hij erg rustig en vond hij goed de oplossingen. Voor hem was het een heel mooi debuut', concludeert Slot die ook Thomas van den Belt zijn debuut in het miljardenbal gunde. 'Ik denk dat ook hij een uitstekende invalbeurt had. Voor die jongens was het, los van het resultaat, voetballend gezien een prima debuut.'

Laatste stap zetten
Het verhaal van Feyenoord in de Champions League is, zeker in uitduels, elke wedstrijd hetzelfde. 'Ik wil niet geloven dat het er niet in zit. Ik vind nog steeds dat wij stappen zetten. Als je ziet dat wij nu op Champions League-niveau kunnen domineren, geloof ik dat wij nog een klein stapje moeten zetten. We moeten er staan op de momenten die de wedstrijd bepalen', refereert Slot naar de gemiste kansen en tegendoelpunten uit standaardsituaties. 

'Ik blijf elke dag keihard werken om die jongens steeds wat verder te duwen. En of het dan wel of niet mogelijk is, dat zien we de komende maanden wel. Maar onze jongens gaan er in ieder geval alles aan doen om dat stapje uiteindelijk wel te zetten', besluit de coach. 

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer T. Beelen
Meer over T. Beelen
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.