CL-debutant Beelen: 'Sta hier met vervelend gevoel'

Thomas Beelen kijkt persoonlijk goed terug op zijn debuut in de Champions League, maar baalt van de nederlaag van Feyenoord tegen Celtic. Onnodig, noemt de verdediger het.

Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Beelen speelde omdat trainer Arne Slot Gernot Trauner rust wilde geven en Beelen wilde testen. 'Hoe ik hier sta? Met een vervelend gevoel, want gezien de kansen hadden we moeten winnen. Persoolijk was het een mooi moment voor mij, maar zo voel ik dat nu niet', zei Beelen na afloop bij RTL7. 'Het was leuk om te horen dat ik zou spelen en had het ook al een beetje in mijn hoofd zitten.'

Beelen moest even wennen, maar speelde uiteindelijk een prima wedstrijd. Wel had hij het regelmatig lastig met Kyogo Furuhashi, zijn directe tegenstander. 'Hij maakte een paar goede loopacties, dat was anders dan ik gewend ben. Ik moest eraan wennen, maar kwam steeds beter in de wedstrijd.'

Feyenoord ging op Celtic Park met 2-1 onderuit en daar baalt Beelen van. 'Het is de zoveelste keer dat we veel kansen krijgen, maar niet scoren. Wat dat betreft moeten we naar onszelf kijken, want zo kun je geen wedstrijden winnen. Typerend voor dit seizoen? Ja, uiteindelijk wel. Voetballend hebben we ons laten zien, maar als je zulke goals tegen krijgt, gaat het niet lukken.'

Zerrouki
Ramiz Zerrouki was in de eerste helft de schlemiel, vanwege de penalty die Celtic voor rust kreeg. 'De scheidsrechter waarschuwde, maar de speler duwde mij als eerst. De speler van Celtic zei zelf dat hij het absoluut geen penalty vond, dus dat zegt genoeg, denk ik. Ik heb het zelf nog niet terug gezien, dus dit is puur hoe ik het beleefde tijdens de wedstrijd.'