Slop afgelopen seizoen best betaalde Ajax-directeur

Ajax heeft financieel directeur Jeroen Slop een kwart miljoen aan bonussen uitgekeerd. Dat blijkt uit het jaarverslag van Ajax over het seizoen 2012/13.

Slop afgelopen seizoen best betaalde Ajax-directeur

Slop kreeg een lange termijnbonus van 208 duizend euro en een jaarbonus van 58 mille. Inclusief zijn vaste salaris van een kleine tweeënhalve ton toucheerde Jeroen Slop een bedrag van in totaal drie keer zoveel als de minister-president: 565 duizend euro.

De 52-jarige directeur, al vijftien jaar in dienst van Ajax, was afgelopen seizoen de best betaalde directeur van Ajax. Marc Overmars mocht afgelopen zomer gaan genieten van een jaarbonus van 190 duizend euro.

De directeur voetbalzaken van de club kwam samen met zijn vaste salaris uit op een keurige 440 duizend euro. Dat is wat meer dan algemeen directeur Michael Kinsbergen, maar die kwam ook pas midden in het seizoen, op 26 november 2012, in dienst. Niettemin mocht ook hij al de eerste 70 duizend euro aan bonussen bijschrijven. In totaal verdiende Kinsbergen in dik zeven maanden Ajax een bedrag van 324 duizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen