Slomka vreest fitheid Van der Vaart: 'Wordt verdomd krap'

Reacties

De kans dat Rafael van der Vaart zijn club Hamburger SV zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg kan bijstaan in de strijd tegen degradatie is uiterst klein. De Oranje-international kampt met een verrekking van een spier in zijn linkerkuit, waardoor trainer Mirko Slomka het somber inziet.

Slomka vreest fitheid Van der Vaart: 'Wordt verdomd krap'

Van der Vaart keerde afgelopen zaterdag op bezoek bij Hannover 96 na rust niet terug op het veld door zijn kuitkwetsuur. Maandag werd bekend wat de aard van de blessure was, maar was nog niet duidelijk of de aanvoerder van Die Rothosen wel of niet op tijd fit zou zijn.

Dinsdag spreekt Slomka op de clubwebsite echter onheilspellende woorden. Hoewel Van der Vaart zich door de medische staf intensief laat behandelen, wordt het volgens de Duitse oefenmeester 'verdomd krap' of zijn spelmaker tegen Wolfsburg in actie kan komen.

Het thuisduel met Wolfsburg is mogelijk cruciaal in de Duitse degradatiestrijd. HSV staat momenteel zestiende, wat tot play-offs om promotie en degradatie zou leiden. Nummer vijftien VfB Stuttgart, de club van trainer Huub Stevens, heeft een punt meer: 28.

Bij een nederlaag is ook directe degradatie echter een scenario waarmee HSV rekening moet houden. Nummer laatst Eintracht Braunschweig (25 punten) en 1. FC Nürnberg (26 punten), waar Gertjan Verbeek aan het roer staat, hijgen immers ook in de nek van de club die nog nooit uit de Bundesliga degradeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.