Slagvaardig Atlético Madrid winkelt opnieuw bij FC Porto

Reacties

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Héctor Herrera. De Mexicaanse middenvelder komt transfervrij over van FC Porto, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

Slagvaardig Atlético Madrid winkelt opnieuw bij FC Porto

De 29-jarige Herrera speelde de afgelopen zes seizoenen voor Porto. In totaal kwam hij tot liefst 245 officiële duels voor de Portugese topclub, die hem in 2013 naar Europa haalde. Tussendoor groeide Herrera ook uit tot sterkhouder bij de nationale ploeg van Mexico, waarvoor hij zeventig interlands achter zijn naam heeft.

Herrera is de tweede speler die deze zomer de overstap van Porto naar Atlético maakt. Eerder strikten de Madrilenen ook al Felipe. De oersterke centrumverdediger kostte wel geld: zo'n twintig miljoen euro. Herrera is gehaald om het middenveld van Atleti te versterken. In die linie verloor de club eerder op de woensdag Rodri. De 23-jarige Spanjaard is vertrokken naar Manchester City. Nog geen uur later werd Herrera gepresenteerd als opvolger.

De concurrentie voor Herrera op het middenveld van Atlético is niet mis. Eerder werd Marcos Llorente al gehaald als mogelijke vervanger van Rodri en ook Saúl Ñíguez, Koke en Thomas Partey kunnen op diens positie spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.