Situatie Noor en De Silva uitzichtloos bij Roda JC

Reacties

Middenvelders Farshad Noor (22) en Daniel De Silva (19) hebben geen toekomst meer bij Roda JC Kerkrade. Beide spelers reizen woensdag niet mee naar Portugal, waar de nummer zeventien van de Eredivisie een trainingskamp heeft belegd.

Situatie Noor en De Silva uitzichtloos bij Roda JC

Toenmalig trainer Darije Kalezic nam Noor anderhalf jaar geleden uit de PSV-opleiding mee naar Kerkrade. De rechtshalf stond lang aan de kant met blessureproblemen, maar kwam de rest van het seizoen regelmatig in actie.

Dit seizoen, onder de nieuwe hoofdcoach Yannis Anastasiou, moet hij het vooral doen met invalbeurten. Dit tot zijn eigen ongenoegen, zodat Noor met Roda heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe club. Zijn contract in Kerkrade loopt nog een halfjaar door.

Ook De Silva streek in de zomer van 2015 neer in het Parkstad Limburg Stadion, waar hij met trots werd gepresenteerd als 'het grootste Australische talent aller tijden'. Technisch directeur Ton Caanen gaf hoog op van de van Perth Glory gehuurde jeugdinternational, maar Kalezic achtte hem fysiek veel te licht voor de Eredivisie.

Onder Anastasiou zijn de perspectieven van De Silva niet wezenlijk verbeterd, mede door een hersenschudding en liesproblemen. Tijdens zijn afwezigheid door blessureleed ging de trainer over op een meer op countervoetbal gerichte tactiek en bleef die vervolgens ook hanteren. De Silva belandde op een zijspoor. In overleg met Roda heeft hij nu besloten volledig eerst fit te worden in Australië, later deze maand zullen de partijen een besluit nemen over zijn voetbaltoekomst. Een vertrek bij Roda lijkt het meest waarschijnlijke scenario.

Bij Roda zal ook spits Tim Blättler (22) niet meereizen naar Portugal. Hij is na de komst van Thanasis Papazoglou van KV Kortrijk de op papier vijfde of zesde spits in Kerkrade. De club schrijft Blättler nog niet af, maar wil hem de komende maanden graag elders ervaring laten opdoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.