Sinkgraven en Serero moeten pas op de plaats maken

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor het Europa League-duel met Fenerbahçe gekozen voor Nick Viergever als centrumverdediger. Dat gaat ten koste van Daley Sinkgraven. Daarnaast keert Riechedly Bazoer na knieproblemen terug in de basis, ten koste van Thulani Serero.

Sinkgraven en Serero moeten pas op de plaats maken

Daley Sinkgraven mocht afgelopen zaterdag starten in het competitieduel met Roda JC Kerkrade, waarin de Amsterdammers een show weggaven. de Limburgers werden kansloos gelaten en met 6-0 verslagen. Dit mede door de offensieve speelstijl die De Boer zijn ploeg voor die wedstrijd had aangemeten.

In De Arena koos hij namelijk voor een driemansverdediging. Daar stapt hij voor het Europa League-duel vanaf. Kenny Tete, Joël Veltman en Jairo Riedewald spelen dit keer op één rij met Viergever. Hij vervangt de geblesseerde Mitchell Dijks, die buitenspel staat met een liesblessure. Riedewald neemt echter diens linksbackpositie in, Viergever wordt in het centrum geposteerd.

Daarnaast keert Bazoer terug in de basiself. Hij is volledig hersteld van een knieblessure die hij opliep in het bekerduel met Feyenoord (2-1). De negentienjarige middenvelder vervangt Thulani Serero. Bij de Turkse bezoekers begint Robin van Persie in de basis. De topscorer allertijden van het Nederlands elftal houdt zijn grote concurrent Fernandão op de bank.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Riedewald; Bazoer, Davy Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Fischer.
De opstelling Fenerbahçe: Demirel; Hasan Ali Kaldirim, Kjaer, Bruno Alves; Gönül, Mehmet Topal, Souza, Diego; Alper Potuk, Van Persie, Nani.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.