Simpson volgt voorbeeld van Vardy, Mahrez en Drinkwater

Reacties

Danny Simpson heeft een nieuw driejarig contract getekend met Premier League-kampioen Leicester City. Zo volgt de rechtsback het voorbeeld van onder anderen Jamie Vardy en Riyad Mahrez.

Simpson volgt voorbeeld van Vardy, Mahrez en Drinkwater

Het basiselftal van The Foxes bleef nagenoeg intact na het seizoen waarin Leicester de Engelse voetbalwereld bleef verbazen. Al doet het gemis van N'Golo Kanté zich voelen. De verdedigende middenvelder koos voor een transfer naar Chelsea. Daartegenover stonden contractverlengingen van  bepalende spelers als Danny Drinkwater, Vardy en Mahrez. Het trio werd meermaals gelinkt aan transfers naar grootmachten uit de Premier League, maar manager Claudio Ranieri hield de drie binnenboord.

De Italiaanse succescoach, die zelf ook een nieuw contract ondertekende, deed vorig seizoen in de Premier League dertig keer een beroep op Simpson. De rechtsback vormde een belangrijk onderdeel van de stugge Leicester-defensie. De inmiddels 29-jarige Engelsman doorliep de jeugdopleiding van Manchester United, maar wist op Old Trafford nooit door te breken. Via Newcastle United en Queens Park Rangers belandde Simpson in 2014 in Leicester.

Daar arriveerden deze zomer ook diverse miljoenenaankopen. De titelverdediger trok de portemonnee voor Islam Slimani (Sporting Lissabon), Ahmed Musa (CSKA Moskou), Nampalys Mendy (Olympique Nice), Bartosz Kaputska (Cracovia) en Ron-Robert Zieler (Hannover 96). Luis Hernández kwam transfervrij over van Sporting Gijón. Ondanks de investeringen kent Leicester een moeizame start. Ranieri en co staan met vier punten uit drie wedstrijden in de middenmoot in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.