Ranieri krijgt zijn zin: Drinkwater verlengt ook bij Leicester

Reacties

In navolging van onder anderen Jamie Vardy en Riyad Mahrez heeft middenvelder Danny Drinkwater zijn contract bij Leicester City verlengd. Zo blijft de kampioensploeg van Claudio Ranieri voor het grootste deel intact.

Ranieri krijgt zijn zin: Drinkwater verlengt ook bij Leicester

In de voorbije weken verlengden verdediger Wes Morgan, keeper Kasper Schmeichel, spelmaker Mahrez en goaltjesdief Vardy al bij de stuntploeg van vorig seizoen. Samen met de naar Chelsea vertrokken N'Golo Kanté vormden die spelers bij Leicester de pijlers onder het succes van het afgelopen seizoen.

Ranieri had eerder al de hoop uitgesproken dat Drinkwater zou bijtekenen. De club meldde donderdagochtend dat de Italiaanse coach zijn zin krijgt. De nieuwe verbintenis van Drinkwater loopt tot medio 2021, drie jaar langer dan zijn oude verbintenis.

'Ik vind het geweldig om voor deze club uit te komen', stelde de middenvelder op de clubwebsite. 'Ik ben hier enorm gegroeid als speler en wil langer blijven. Ik ben de club en de staf veel verschuldigd. En dat geldt ook voor de spelersgroep. We hebben samen al zoveel meegemaakt. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat er nog veel meer moois gaat volgen.'

Drinkwater kwam in 2012 over van Manchester United en speelde sindsdien 177 duels voor The Foxes. Vorig seizoen was de controleur in 35 van de 38 Premier League-optredens van de kampioen van de partij. Tegen Nederland maakte hij in maart als gevolg van zijn goede spel bij Leicester zijn interlanddebuut.

Ranieri is verguld met de contractverlenging. 'Hij is een van de meest degelijke spelers. Als speler, maar ook als mens, is hij heel belangrijk voor deze ploeg.' Dit seizoen verloopt vooralsnog minder soepel voor Leicester. Met een punt uit twee duels bezet de titelverdediger de vijftiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.