Simpele zege Jablonec op weg naar return tegen Ajax

Ajax krijgt donderdag in de play-offs van de Europa League een uitgerust FK Jablonec tegenover zich. De Tsjechische opponent kende in eigen land een gemakkelijke generale in Brno (0-3).

FC Brno was op eigen veld zowel defensief als aanvallend onmachtig tegen Jablonec. Dat vertaalde zich in de eerste helft in doelpunten van Jan Gregus en Luka Masopust voor de bezoekers. De Ajax-opponent kwam ook na de rust niet in de problemen.

Kort na de rode kaart voor Brno-verdediger Bostjan Frelih in de 72ste minuut liep Jablonec verder uit. Martin Dolezal (foto) maakte de generale nog beter voor de return van donderdag. Jablonec moet dan op eigen veld een 1-0 achterstand goedmaken om ten koste van Ajax de groepsfase van de Europa League te bereiken.