Simons: 'België borduurt voort op werk van Advocaat'

België ligt op koers om zich voor het eerst sinds 2002 weer te plaatsen voor een WK en volgens Timmy Simons is dat voor een groot deel te danken aan Dick Advocaat, die slechts een half jaar bondscoach was. In die korte tijd legde de Hagenaar wel de basis voor de huidige successen van de Rode Duivels.

Simons: 'België borduurt voort op werk van Advocaat'

'Ik heb van Advocaat altijd gezegd dat hij de juiste man op de juiste plaats was en daar blijf ik bij', stelt de 94-voudig international in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. 'Uit zijn aanstelling hebben we veel geleerd, of ik nu speelde of niet. Advocaat had als buitenstaander schijt aan alles in ons landje.'

'Taalgrens, jong, oud, het interesseerde hem geen bal. Alleen: kwaliteit', vervolgt de 36-jarige Simons. 'Hij wist waar hij naartoe wilde en daar moest alles voor wijken. Daar borduren we nog altijd op voort. Chapeau voor de bond dat ze dat heeft ingezien en heeft geïnvesteerd in de randvoorwaarden.'

Advocaat ging in oktober 2009 aan de slag in België en vanaf december was hij tevens interim-trainer van AZ. In april 2010 besloot Advocaat zijn contract met de Belgische voetbalbond (KBVB) in te leveren en nog geen drie maanden later werd hij aangesteld als bondscoach van Rusland.

Georges Leekens werd aangesteld als opvolger van Advocaat bij het nationale team van België, maar ook hij slaagde er niet in om zich te plaatsen voor het EK van 2012 in Oekraïne en Polen. Daarna kwam Marc Wilmots, die dicht bij kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Brazilië is. Met nog drie duels te gaan heeft België drie punten voorsprong op nummer twee Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen