Simon Tibbling, Midfield Maestro van FC Groningen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de twintigste speelronde is dat Simon Tibbling, middenvelder van FC Groningen.

Simon Tibbling, Midfield Maestro van FC Groningen

Op de velden van VV Ruurlo zag FC Groningen-scout Jurrie Koolhof in 2011 een bijzonder talent. Tijdens een internationaal jeugdtoernooi viel zijn blik direct op een gedreven puisterig pubertje, die op het middenveld van het Zweedse Djurgårdens IF heerste. Wat Koolhof opviel: dit mannetje heeft geen balverlies. Simon Tibbling werd dat jaar uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, iets dat een jaar later opnieuw gebeurde. Vanaf dat moment stond de naam van het Zweedse talent met hoofdletters in de database van FC Groningen.

De puistjes in het gelaat zijn nagenoeg opgedroogd en ook het spel van Tibbling is alleen maar volwassener geworden. De middenvelder maakte in zijn eerste maand in dienst van FC Groningen een onuitwisbare indruk. Trainer Erwin van de Looi gaf de twintigjarige Zweed nota bene in het uitduel met Ajax direct een basisplaats. Het resultaat: Tibbling was succesvol met 94,5 procent van zijn passes. Gezien de positie van de speler als middenvelder is dat een ongelooflijk hoog percentage. Te meer omdat de tweebenige Tibbling altijd eerst voor de oplossing vooruit kiest.

Dat het geen toeval was, bewees de Midfield Maestro afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles (2-0), toen 92 procent van al zijn passes aankwam. Minutenlang werd Tibbling door de aanhang in Euroborg toegezongen. Bij FC Groningen knuffelen en koesteren ze hun nieuwe groeibriljant die een contract voor vierenhalf jaar tekende. De fans moeten van hem genieten zolang het kan, want die periode zal Tibbling zeker niet in Groningen blijven. Afgelopen week meldde de eerste geïnteresseerde club zich al bij directeur Hans Nijland.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.