Simeone ziet bijna negatief record door 'ongewone fouten'

Atlético Madrid had de laatste twee seizoenen de minst gepasseerde defensie van Spanje, maar in de uitwedstrijd tegen Valencia kreeg de regerend kampioen in de eerste dertien minuten al drie treffers om de oren (3-1). Trainer Diego Simeone bestempelde het als een incident na de eerste competitienederlaag van het seizoen.

De verdediging was sinds de aanstelling van Simeone halverwege het seizoen 2011/12 het sterkste punt van Atlético, dat afgelopen zomer met doelman Thibaut Courtois en linksback Filipe Luís twee steunpilaren naar Chelsea zag vertrekken. Toch maakt El Cholo zich geen zorgen. 'Valencia startte sterk en wij maakten fouten die we normaal niet maken. Daarna speelden we alsnog een erg goede wedstrijd en hebben zij geen kans meer gecreëerd.'

Mede doordat Guilherme Siqueira vlak voor rust een penalty miste, zag ook Simeone in dat de opgelopen schade te groot was om nog te herstellen. 'Door die penalty had het anders kunnen lopen, maar ik ben trots op Atlético. We gingen strijdend ten onder, hebben onze waardigheid niet verloren.' Desondanks had het weinig gescheeld, of Atlético zou een nieuw negatief clubrecord hebben gevestigd. In het seizoen 2008/09 scoorde Barcelona in de eerste acht minuten (!) drie keer tegen de Rojiblancos (6-1).

Europa
Simeone liet tot slot doorschemeren dat het midweekse Champions League-gevecht met Juventus zijn ploeg parten speelde. 'Omdat Valencia geen last heeft van Europese wedstrijden, moet het wel heel slecht gaan wil die ploeg niet bij de bovenste vier eindigen. Zoals ik eerder dit seizoen al zei: Valencia heeft een geweldige ploeg. Ik geef tegenstanders altijd de waardering die hen toekomt, zij zorgden ervoor dat wij fouten maakten.'

Na de achtste plaats van vorig seizoen is Valencia mede door de zege op Atlético weer helemaal opgeleefd met zeventien punten uit zeven duels, maar trainer Nuno wil niet te veel conclusies verbinden aan het verslaan van de kampioen. 'We hebben een geweldige ploeg verslagen, de regerend kampioen, maar het blijven slechts drie punten. De manier waarop was ongelooflijk. Als toeschouwer zou ik blij zijn, ik heb een goede pot voetbal gezien.'