Simeone wil de heerser van Bernabéu blijven in derby

Reacties

Eerder dit seizoen beleefde Real Madrid een vrij gemakkelijke avond op bezoek bij de rivaal Atlético Madrid dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo. Thuis is de balans tegen Los Rojiblancos een stuk minder: de laatste drie competitiederby's in Estadio Santiago Bernabéu werden verloren door De Koninklijke. Daar wil Zinedine Zidane zaterdag om 16.15 uur definitief mee afrekenen.

Simeone wil de heerser van Bernabéu blijven in derby

Waar die slechte reeks tegen Atlético voor het eigen publiek vandaan komt, is ook Zidane een raadsel. 'Ik heb er geen verklaring voor', verzuchtte de 44-jarige Fransman. 'Ik ben niet uit op revanche of iets dergelijks, ik wil deze wedstrijd gewoon winnen.'  Volgens Zizou is Atlético veel meer dan alleen een verdedigende ploeg. 'Het zijn niet alleen verdedigende voetballers. Dan doel ik niet alleen op die spelers voorin, maar ook op hun backs en middenvelders.'

De ploeg van Diego Simeone zette de afgelopen vijf duels in het huidige Primera División-seizoen om in winst. De Argentijnse trainer verwacht een wervelende beginfase van Real Madrid in Bernabéu. 'Ze zullen net als normaal vroeg druk zetten in de eerste twintig minuten. Naast Bale, Ronaldo en Benzema, verwacht ik dat Isco zal spelen. Daarmee zijn ze sterker in balbezit dan met Casemiro.'

Het gat op de ranglijst tussen de rivalen uit Madrid bedraagt tien punten in het voordeel van Real. De equipe van Simeone speelde zelfs één duel meer dan het elftal van Zidane. De koploper heeft momenteel twee punten meer en een wedstrijd tegoed ten opzichte van nummer twee Barcelona.

Simeone
Tot de entree van Simeone als coach wachtte Atlético veertien jaar op een zege op de stadgenoot. De laatste jaren was de ploeg van El Cholo juist vaak de sterkste in het hol van de leeuw. Met de Argentijn aan het roer won Atlético in de competitie drie van de vier uitwedstrijden tegen Real Madrid. Één keer werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.