Simeone: 'Voor ons vergt elk duel veel inspanning'

Reacties

Nog twee overwinningen in de Primera División en dan is Atlético Madrid voor het eerst sinds 1996 weer kampioen van Spanje. Maar zo eenvoudig zal het volgens trainer Diego Simeone niet zijn.

Simeone: 'Voor ons vergt elk duel veel inspanning'

'We hebben twee grote concurrenten achter ons, dus we kunnen ons geen nederlaag permitteren', aldus Simeone na afloop van de 1-0 overwinning op bezoek bij Valencia. 'Deze zege is enorm belangrijk. We speelden met bravoure en hebben keihard gevochten voor de drie punten.'

'Voor ons vergt elke wedstrijd veel inspanning', aldus de Argentijn, die naast de titel ook nog meedoet in de Champions League. Na de 0-0 in de halve finale tegen Chelsea in Madrid wacht woensdag de return op Stamford Bridge.

'Morgen gaat de focus pas op de Champions League', liet Simeone weten. 'Chelsea heeft een fantastisch team en vandaag met een aangepast elftal gewonnen (2-0 van Liverpool, red.). Ik verwacht dat ze ons veel problemen gaan bezorgen in Londen.'

Kampioenskoers
Atlético komt door de zege in Mestalla op 88 punten uit 35 duels. Daarmee is de eerste landstitel sinds 1996 weer een stap dichterbij. In de laatste drie speelronden treft Atlético Levante (uit), Málaga (thuis) en Barcelona (uit).

Stadgenoot Real Madrid volgt op zes punten, terwijl de Catalanen op zeven punten staan. Zowel Real als Barça heeft nog een wedstrijd te goed. Atlético heeft aan twee zeges voldoende voor de titel aangezien het onderling resultaat met Real Madrid in het voordeel is van de rood-witten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.